Intrebari si Raspunsuri

IRCNode.net este o retea privata de socializare prin intermediul caruia orice utilizator sau vizitator poate comunica cu o alta persoana la nivelul textului. Aceasta pagina va ofera cateva raspunsuri la unele neclaritati. Pentru orice alta situatie creata va rugam sa ne contactati.


Accesul catre aceasta retea este gratuita. Fie ca discutam despre messengerul retelei sau accesul catre retelele IRC, in ambele situatii nu se va percepe o anumita taxa.

In ceea ce priveste accesul la messenger, raspunsul va fi DA, deoarece acesta ofera unele facilitati precum editarea propriului cont, notificari si mesagerie privata dar si accesul catre alte optiuni de pe pagini. In cazul retelelor de chat IRC, inregistrarea nu este obligatorie. Accesul la chat se face instant, insa toate facilitatile oferite de servere sunt pe baza de comenzi, acestea trebuind memorate. Noi recomandam ca pentru chat sa utilizati messengerul retelei.

Accesele pentru anumite rankuri sunt taxabile, acestea putand fi: administrator, moderator, dj sau vip. Pentru tarife, vedeti pagina dedicata.

In momentul actual, parola unui utilizator se poate reseta doar de catre un administrator, asta din motive de siguranta. In cazul pierderii unei parole, putem fi contactati de pe adresa de email pe care contul a fost inregistrat.

Serverele IRC sunt niste scripturi ce pot rula atat pe Linux cat si pe Windows iar acestea functioneaza ca un mediu de comunicare intre utilizatori la nivel de text, audio sau chiar si video. Serviciile pot fi: nickserv (administrarea propriului cont), chanserv (administrarea canalelor IRC), memoserv (serviviu de mesaje offline - email), helpserv (serviciul de ajutor), operserv (servicii pentru administratori). Orice detinator de server IRC poate trimite o cerere catre noi, iar dupa indexarea acestuia pe pagina, ei pot primi vizitatori catre chat. Din pacate, detinatorii sa poata fi indexati la noi pe retea trebuie sa ofere un link pe index-ul principal.

Va recomandam messengerul deoarece este mult mai sigur fata de retelele IRC. Noi functionam pe baza unui regulament strict, securizat comparativ cu IRC-ul, unde datele va pot fi furate iar politicile prinvind datele personale sunt incalcate (mesajele private va sunt urmarite, datele de conectare sunt postate in mod public chiar si de catre administratori, samd).

Reteaua nnoastra pastreaza atat mesajele publice cat si cele private, insa arhiva este afisata fara interlocutor. Aceste mesaje sunt pastrate in cazul in care apar anumite situatii unde este necesara interventia unuia dintre administratori. In unele cazuri, dupa 5,6 luni aceasta este stearsa de un moderator.

Reteaua va pune la dispozitie anumiti termeni si conditii pe care utilizatorii au obligatia sa ii respecte. In caz contrar se aplica anumite masuri preventive impotriva: limbajului urat, spam, flood de mesaje, conturi false sau alte situatii. Una dintre masuri este reprezentata de avertismentul dat de moderatorii prezenti. Se permit cateva astfel de avertizari insa daca situatia persista, atunci utilizatorul poate fi interzis pe o durata nedeterminata de timp. Pentru ca un user sa poata reintra mai devreme de perioada interdictiei, aceasta poate achita o taxa (5, 25, 50, 100 Euro, samd), aceasta putand fi vazuta pe pagina cu tarife. Noi recomandam membrilor sa isi petreaca timpul cat mai placut.

Ca sa va puteti conecta, trebuie sa instalati un client IRC precum mIRC, KVIrc sau alternative in browser mibbit sau kiwiirc. In mIRC trebuie scrisa comanda: /server irc.numeretea.domeniu iar dupa conectare /join #NumeCanalPrincipal